Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szabadgyökök képes leírás - Antioxidánsok.tlap.hu
részletek »

Szabadgyökök - Antioxidánsok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: antioxidans.tlap.hu » Szabadgyökök
Keresés
Találatok száma - 8 db
A szabadgyökök támadása

A szabadgyökök támadása

Manapság szervezetünk sok károsító hatással, tényezővel küzd, mint a stressz (főnök) vagy a helytelen táplálkozás, így a szervezet nem bírja az egyensúlyt fenntartani, és túlsúlyba kerülnek a sejteket károsító, energiát elvonó szabad gyökök. A szabad gyököket a testben végbemenő általános és szükséges kémiai folyamatokkal is termel. Ilyen a légzés. A szabad gyökök azonban jöhetnek külső forrásból is: - Stressz - Uv sugárzás - Aktív sportolás (energia elvonás okán) - ipari szennyeződések, kipufogó gázok - Dohányzás

Antioxidánsok és szabad gyökök

Antioxidánsok és szabad gyökök

Egy részükhöz csak növényi táplálékon keresztül tudunk hozzájutni, más részüket pedig csak állati eredetű ételek tartalmazzák. Ezen folyamatok során szabad gyökök keletkeznek, melyek kémiai szerkezetére jellemző, hogy egy-egy részecskéjük párosítatlan elektront tartalmaz. A párosítatlan elektronok miatt a szabad gyökök nagyon reakcióképesek. A szervezetben normál körülmények között is keletkeznek ilyen reakcióképes molekulák, ám egészséges, fiziológiailag kiegyensúlyozott esetben a megfelelő kémiai közvetítők képesek azokat hatástalanítani.

Biorezonancia

Biorezonancia

Biorezonancia kezelés Óbudán. Fáradtnak, levertnek érzi magát? Szeretné megtisztítani testét-lelkét? A biorezonancia kezelés felméri a fizikai test állapotát, segít leszámolni a túlsúllyal, legyőzni a betegségeket, kiiktatni a stresszfaktorokat, méregtelenít, javítja a közérzetet. Jelentkezzen be most!

Maharishi Amrit Kalas

Maharishi Amrit Kalas

Dr. Hari Sharma, az Ohio Állami Egyetem patológiaprofesszora az Amrit Kalas, más rászajánák és ajurvédikus gyógymódok kutatója, vizsgálatait a világ egyik vezető szabad gyökökkel foglalkozó tudósával, a tokiói Niva professzorral együtt végezte. Közös kutatásaik meglepő eredményekkel szolgáltak. Az Amrit Kalas egyik legfigyelemreméltóbb tulajdonsága az, hogy szinte hihetetlen mennyiségben és gyorsasággal képes semlegesíteni a szabad gyököket, és így megóvni a szervezetet azok káros hatásaitól. Hatékonyabbnak bizonyult, mint bármely más eddig ismert szabad gyök semlegesítő.

Mik is azok a szabad gyökök?

Mik is azok a szabad gyökök?

Egyszerűen szólva a szabad gyökök rossz fiúk, akik ellenünk vannak, az antioxidánsok pedig a jó fiúk, akik megvédenek bennünket. De nézzük egy kicsit közelebbről a dolgot. Bizonyára még emlékszünk a kémiaórák anyagára, amikor azt tanultuk, hogy a kémiai elemek alap vagy legkisebb építőkövei az atomok. Az atomnak van egy magja, amely szubatomrészecskéket tartalmaz, ezek a protonok és a neutronok. Normális esetben az atommag körül elektronpárok keringenek, akár a bolygók a Nap körül. A molekulák atomcsoportokból állnak, amelyeket ezek az elektronpárok tartanak össze. Néha azonban a kémiai reakciók során egy elektron elszabadul a molekulából, szabad gyököt képezve ezzel. A szabad gyökök olyan ingatag és reaktív részecskék, amelyek egy másik elektron után kutatnak, hogy új párt hozzanak létre. Károsító hatásukat azzal fejtik ki, hogy testünk ép sejtjeiből igyekeznek elvenni a keresett elektront.

Sejtek és szabadgyökök

Sejtek és szabadgyökök

A szabadgyökök nagy reakcióképességű, rövid életű molekulák, amelyek képesek a szervezet bármely anyagában kárt okozni. Olyan ingatag és reaktív részecskék, amelyek egy másik elektron után kutatnak, hogy új párt hozzanak létre. A szabadgyökök károsító hatásukat azzal fejtik ki, hogy testünk ép sejtjeiből igyekeznek elvenni a keresett elektront. A szabadgyökök rosszak az egészségünk számára. Ha sok szabadgyök keletkezik, a szervezet nem tudja az egyensúlyt fenntartani. Megtámadják a sejt magját, kárt okoznak, a sejtek nem tudnak normálisan működni. A szabadgyököket féken tartva az antioxidánsok jelenthetik az élet és a halál közötti különbséget, emellett befolyásolják, milyen gyorsan és mennyire öregszünk...

Szabadgyökök és a betegségek

Szabadgyökök és a betegségek

Táplálkozás és tápanyagok útmutató leírása, táplálkozás - tápanyagok bioenergetikai hatásai, táplálkozás - tápanyagok és a betegségek kialakulása, a kiegyensúlyozott táplálkozás, táplálkozás bioenergetika. Gyakran találkozunk azokkal a kifejezésekkel, és intelmekkel, hogy túlteng szervezetünkben a szabadgyökök rémuralma, hamarabb öregszünk, mint kellene, és az antioxidánsok lehetnek a forradalmárok, mentőöveink, ha jót akarunk magunknak:-)! Nos, valóban elég sok szabadon kószáló elektron, mint szabad gyök keresi párját szervezetünkben. Ezek az anyagok különböző (egyébként természetes úton is létrejövő) anyagcsere folyamatok, és kémiai reakciók során szabadultak fel, majd újabb házasságkötésre akarják adni fejüket. Csakhogy ezek a szabadgyökök igen nagy reakcióképességű, ingatag, rövid életű molekulák, melyek stabilizálódásához egy másik elektron szükséges. Ezt a szabad kapacitást a szervezetünk bármely ép sejtjében próbálják megtalálni, illetve onnan felvenni. Tulajdonképpen sejtrongáló (DNS rongáló!) tevékenységük miatt, sejtméregnek is nevezzük a szabadgyököket. Elég sok energiájába kerül szervezetünknek (Táplálkozás;alapanyagcsere, energiaforgalom, ATP), hogy úgy kösse meg (és szakítsa meg ezt a láncfolyamatot) a szabad és kötődni vágyó elektronokat, hogy minél kevesebb ép sejtnek rongálódjék közben a molekulaszerkezete.

Szabadgyökök, antioxidáns

Szabadgyökök, antioxidáns

Gyakran találkozunk azokkal a kifejezésekkel, és intelmekkel, hogy túlteng szervezetünkben a szabadgyökök rémuralma, hamarabb öregszünk, mint kellene, és az antioxidánsok lehetnek a forradalmárok, mentőöveink, ha jót akarunk magunknak! Nos, valóban elég sok szabadon kószáló elektron, mint szabad gyök keresi párját szervezetünkben. Ezek az anyagok különböző (egyébként természetes úton is létrejövő) anyagcsere folyamatok, és kémiai reakciók során szabadultak fel, majd újabb házasságkötésre akarják adni fejüket.

Tuti menü