Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Antioxidáns növényekben képes leírás - Antioxidánsok.tlap.hu
részletek »

Antioxidáns növényekben - Antioxidánsok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: antioxidans.tlap.hu » Antioxidáns növényekben
Keresés
Találatok száma - 20 db
 Alga, mikroalga

Alga, mikroalga

Az alga, a mikroalga a méregtelenítés és a lúgosítás csodája! Nincs többé elsavasodás, vitaminhiány. Alga a sav-bázis egyensúly fenntartásához. 3 milliárd éve létezik egy különleges életforma ezen a bolygón, a korábbi kultúrák embereinek ez kölcsönzött életenergiát. Az óceánok mélyén ellenállt a folytonosan változó környezet veszélyeinek. Ő Földünk legősibb lakója: az alga, amely hihetetlen ellenálló képessége folytán túlélte a földtörténet során bekövetkezett valamennyi katasztrófát. Az alga minden rideg korszak dacára megőrizte biológiai értékét a fejlettebb élőlények számára. Az alga a sarkvidék zord éghajlatát éppúgy elviseli mint az akár 85 C-os hévforrásokat. A Földünk oxigénkészletének mintegy 90 %-át ma is az alga, másnéven moszat adja. Mi mindannyian azért élünk és lélegzünk, mert az alga szolgáltatja számunka az oxigént. Az alga multitehetség és sokkal többre képes, mint a fotoszintézis. A dél- és közép-amerikai, ázsiai és óceániai ősi kultúrák nagyra értékelték az alga, mikroalga képességét, életerejük fokozására, egészségük megtartására használták. Az aztékok méltán nevezték az algát az Istenek ajándékának.

100% Extra szűz olivaolaj

100% Extra szűz olivaolaj

A jó minőségű 100% extra szűz olivaolaj nagy mennyiségben tartalmaz A, E vitaminokat, Béta-karotint, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavat és antioxidánsokat. Rendszeres fogyasztása ajánlott. Napi 0,5 dl az orvosok által javasolt optimális mennyiség. Az extra szűz olivaolaj akadályozza a szabadgyökök kialakulását, csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintet, rugalmassá teszi az érfalakat, csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kialakulását. Pithari 100% extra szűz olivaolaj rendszeres fogysztása= egészségesebb élet!

100% Extra szűz olivaolaj

100% Extra szűz olivaolaj

A jó minőségű 100% extra szűz olivaolaj nagy mennyiségben tartalmaz A, E vitaminokat, Béta-karotint, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavat és antioxidánsokat. Rendszeres fogyasztása ajánlott. Napi 0,5 dl az orvosok által javasolt optimális mennyiség. Az extra szűz olivaolaj akadályozza a szabadgyökök kialakulását, csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintet, rugalmassá teszi az érfalakat, csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kialakulását. Pithari 100% extra szűz olivaolaj rendszeres fogysztása= egészségesebb élet!

4 csodatévő növény a Pomi-t-től!

4 csodatévő növény a Pomi-t-től!

A gránátalma, a brokkoli, a kurkuma és a zöldtea a Pomi-T kombinációjában segitik egymás hatásait. Ez által rendkívüli a hatékonysága is! Egyszerűen, kiméletesen és biztosan! Próbálja ki még ma, az egészsége a tét! Semmilyen mesterséges vagy káros anyagot nem tartalmaz, csak a növényekből kiméletesen kivont kristálytiszta növényeket a maximális hatékonyságért. A hatóanyagok kapszulába zárva kínálják e négy csodálatos szupertáplálék összes jótékony hatását. Érdemes bizalmat szavazni neki és igénybe venni segítségét a tavaszi megújulásunkban! Jó egészséget Mindenkinek!

A béta-karotin

A béta-karotin

A karotinoidok antioxidánsként viselkednek, ezért csökkenthetik a rák bizonyos fajtáinak kockázatát. Egyes kutatások szerint a béta-karotinban gazdag étrenddel csökkenhet a tüdő-, bőr-, gyomor-, vastagbéldaganatok száma. Más felmérések szerint a karotinoidok csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek előfordulási arányát és jó hatással vannak a koleszterin szintre. A C-vitaminnal együtt fogyasztott nagyobb mennyiségű béta-karotin a szürke hályog megelőzésében játszik szerepet.

A feketeáfonya

A feketeáfonya

A feketeáfonya, mint antioxidáns A feketeáfonyában lévő vegyületek más flavonoidokhoz hasonlóan antioxidáns tulajdonságúak, melyek a sejteket és a sejtfalat a szabad gyökök által okozott károsodások ellen védik. A szabad gyökök igen reaktivak, melyek toxikus és nem toxikus anyagok metabolizmusa során keletkeznek a szervezetben. Az ilyen szabad gyökök a szervezetben az egészséges sejtfalra olyan hatással lehetnek, mely a membrán károsodását, funkciójának gátlását okozzák, valamint a sejt halálához vezethetnek. Így az antioxidánsok, azaz a szabad gyökök megfogói, öregedést gátló anyagoknak számítanak, ugyanakkor daganatellenes hatásúak, hiszen a szabad gyökök károsithatják az örökítő anyagot és ezzel mutációt (elváltozást) okozhatnak a sejtben. A feketeáfonya flavonoidjainak speciális hatásuk van a vérerekre és a vérsejtekre a sejtfal rugalmasságának növelésével. A kapilláris erek igy jobban nyújthatók, tágíthatók, a véráram növekedhet bennük, és a vörös vérsejtek pedig könnyebben deformálódhatnak, így könnyebben vehetnek fel olyan alakzatot, mely a keskeny kapilláris ereken képes gyorsabban átáramolni.

Antioxidáns ehető virágokban

Antioxidáns ehető virágokban

Számos, a szervezet normális működéséhez elengedhetetlen és az egészségünkre pozitívan ható anyag található meg azokban a növényekben, amelyeknek a virágai ehetők. Ahogy ígértem, nem csak a virágokat szeretném bemutatni, de szeretném kicsit érthetőbbé tenni a vitamin- és ásványi anyag tartalom kezdetű részt is, ahol sokszor elsőre furcsa és sosem hallott nevek hangzanak el. Az első bemutatásra kerülő vegyülettípus az az antioxidánsok csoportja, ami az élő szervezetekben is megtalálható, nem csak a táplálékunkban. Elsősorban szerves vegyületekről van szó, de találhatunk közöttük vegyértékváltásra hajlamos fémeket, valamint fém-organikus komplexeket is. Az antioxidánsokra azért van szüksége a szervezetnek, mert a mitkondriumban az energiafelszabadító folyamat során természetes módon szabad gyökök ( pl. peroxid és szuperoxid) keletkeznek, amelyek a sejtek öregedéséért felelősek, többek között a DNS láncba való bezavarással, a rossz gének aktiválásával. Az antioxidánsok feladata, hogy megkösse ezeket a gyököket. Maguk a sejtek is termelnek ilyen vegyületeket, amelyek ha egészségesek vagyunk, általában elegendőek, viszont betegség, stressz hatására a gyökök száma megnőhet, és akkor pótolni kell.

Antioxidáns fűszerekben

Antioxidáns fűszerekben

Azok a gyógynövények és fűszerek, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat (főként fenolt), hatékonyan csökkentik a magas vércukorszint által okozott szövetkárosodásokat és gyulladásokat, illetve képesek megelőzni a szívbetegségeket és az idő előtti öregedést.

Az antioxidánsok és a zöld tea

Az antioxidánsok és a zöld tea

Nemcsak hazánkban, de Európában is a leggyakrabban előforduló betegségek közé sorolhatóak a szív- és érrendszeri betegségek, amelyek a halálozások több mint 50%-ért felelősek. A második helyen a daganatos betegségek állnak, mintegy 25%-os arányban. A szív- és érrendszeri betegségek vonatkozásában a tudomány azonosította azokat a fő rizikófaktorokat, a dohányzást, magas vérnyomást, magas koleszterin szintet, elhízást és cukorbetegséget, melyek a betegségek kialakulásáért felelősek. Ezek csökkentésére világszerte jelentős intervenció indult el, melynek hatására az Egyesült Államokban mintegy 35%-al csökkent az infarktus okozta halálozás, 10%-al a lakosság koleszterin szintje, és drasztikusan csökkent a dohányzás. Sokáig tartotta magát az a vélekedés, hogy a fent említett rizikófaktorok a daganatos betegségeknek is elsőrendű rizikófaktorai, melyek egyébként a dohányzás kivételével, a táplálkozással is összefüggnek. A zöld tea igen gazdag a polifenolnak nevezett antioxidánsokban, hiszen polifenol tartalma nem vész el az erjesztési folyamat során.

Hirdetés
Berkenye

Berkenye

A berkenye egy nálunk őshonos értékes gyümölcstermő vadcserje, amelyet ipari felhasználásra ültetvényeken termesztenek. Emellett termesztik még kisebb területeken is, ahol a gyümölcsöt részben időigényes kézi szedéssel gyűjtik be. A berkenye ugyanolyan értékes, mint a hasonló külföldi gyümölcsök (mint például a noni növény). Megköti a szabad-gyököket és a reaktív oxigén- és nitrogénmolekulákat, amelyek rombolják a sejteket. A berkenyebogyókat kíméletesen dolgozzák fel, a gyümölcsszörpben természetes állapotban maradnak, a szörp mesterséges színezéket és tartósítószert nem tartalmaz. A gyümölcsszörp lábadozó betegek, egészségesek és egészségüket megőrizni kívánók számára egyaránt ajánlott.

Fokhagyma

Fokhagyma

Egy Magyarországon népszerű élelmiszer-áruházlánc polcán egy terméken feltűnően nagy, kiemelt betűkkel ez a felirat állt: antioxidánst nem tartalmaz! A mi termékeink viszont antioxidánsban gazdag zöldségek. Paradicsom, paprika, fokhagyma, hagyma, káposztafélék- vitaminok és ásványi sók mellett antioxidáns tartalmukkal is jeleskednek. Fogyasszák minél gyakrabban!

Goji Bogyó

Goji Bogyó

A szuper étel goji bogyó a természetes multivitamin! Sok vitamint, nyomelemet, aminosavat, antioxidánst és poliszacharidot tartalmaz. A hagyományos keleti gyógyászat már több mint 5000 éve használja. Az osi kínai gyógyászatban a szem, a máj és a vesék gyógyítására használták. A kínai orvoslás szerint a máj felel látásunkért, így 'tiszta' májjal búcsút mondhatunk a szem problémáinak is. A kínai emberek egészségmegőrző (immunrendszer erősítő, májvédő, látásjavító, keringésjavító) és nemi vágyserkentő szernek tartják. Fogyasztják nyersen, gyógyteába áztatva, kompótba keverve és levesbe főzve. A gyümölcs az utóbbi időben a nyugati orvostudomány érdeklődést is felkeltette és különböző területeken (mint például: rákkutatás, öregedés, immunfunkciók és cukorbetegség) tudományos vizsgálatokat folytatnak.

Likopin

Likopin

A karotinoidok - közülük a legismertebb az elsősorban a sárgarépában nagy mennyiségben megtalálható béta-karotin - egészségmegőrző, betegségmegelőző hatásait régóta jól ... A karotinoidok - közülük a legismertebb az elsősorban a sárgarépában nagy mennyiségben megtalálható béta-karotin - egészségmegőrző, betegségmegelőző hatásait régóta jól ismerjük. A szakirodalomban az utóbbi időben részletesen ismertettek egy olyan karotinoidot, amely igen erőteljes antioxidáns, vagyis szabadgyök-megkötő tulajdonságú. Ez a likopin, ami egyes zöldségek, gyümölcsök piros színéért felel.

Mangosztán

Mangosztán

Gazdag poliszacharidokban, amelyek baktérium és gombaölő hatást fejtenek ki, valamint tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort, vasat, B1-, B2-, B6- és C-vitamint is. A mangosztánban található hatóanyagok sora azonban ezzel nem zárul le! Az igazi értékét az adja, hogy különösen nagy mennyiségű xantont tartalmaz. A xantonok, a flavonoidok családjába tartozó rendkívül erős antioxidáns vegyületek, melyek egyes vizsgálatok szerint ötször hatékonyabbak a C- és E-vitaminnál. Több mint 200 féle létezik a természetben, és minden xanton más és más hatást fejt ki a szervezetre. Mindennek megvan a maga sajátos hatás profilja, egymással kombinálva pedig hatásaik felerősödnek, és így az egész szervezet egészséges működését elősegítik.

Mire jó a tökmagolaj?

Mire jó a tökmagolaj?

A tök, mint élelmezési és takarmánynövény a XVI. században került Észak - és Dél-Amerikából Európába, így Magyarországra. A tökmagolaj a népi gyógyászatban és a szabadforgalmú gyógyszerek listáján is világszerte elterjedt, jó terápiás hatása miatt használják. Élettani és orvosi szempontból a legértékesebb a hidegsajtolással nyert olaj. A hőkezeléssel szemben a hidegsajtolás során nem sérülnek, illetve bomlanak le a telítetlen zsírsavak és vitaminok, így megőrzik a tökmagolaj gazdag és értékes hatóanyagtartalmát. A hidegen sajtolt tökmagolajban a következő hatóanyagok találhatók.

Spenót

Spenót

Hiába mondták eleink, hogy a spenót tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és rostokkal. Sehogy sem sikerült velünk megkedveltetni. ehogy sem sikerült velünk megkedveltetni. Felnőttként azonban már egészen elfogultan nézzük a selymes zöld, húsos levelek erényeit. A családi anekdoták szerint a csukamájolaj a szüleink gyermekkorának réme volt, nálunk pedig a spenót töltötte be ugyanezt a szerepet. A spenót (Spinacia oleracea) a libatopfélék családjába tartozik, ahogy a cukorrépa és a cikória is. Feltehetőleg a Közel-Keletről származik, Perzsa fű néven már a VIII.-IX. században ismerték, az arabok által eljutott Spanyolországba is. Hazánkba csak a XVI. század végétől jegyzik a jelenlétét.

Szelén

Szelén

Bizonyos mennyiséghez hozzájut a szervezet az elfogyasztott táplálékból, azonban a legújabb kutatások azt mutatják, a szelénfelvétel az intenzív kemizálás és a savas esők miatt átlagosan 50% -kal csökkent Európában. A szelén megakadályozza vagy legalábbis lassítja a szövetek öregedését. Közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását, és védelmet nyújt bizonyos daganatos megbetegedésekkel szemben. Fontos a hasnyálmirigy működéséhez és a test­szövetek rugalmasságához, csökkenti a haj korpásodását is. Fontos tudni a szelén és az E-vitamin szinergikus hatásáról, ami azt jelenti, hogy együttesen erősebben hat­nak az egészséges szívműködés biztosítására és az antitestképzésre, mint külön-külön.

Tuti menü